naam & logo

MAAIKE ‘Verbinden door dieren’

Deze naam heb ik gekozen om het dicht bij mezelf, Maike, te houden, daarnaast staan de letters AAI voor de werkzaamheden die ik aanbied. AAI staat voor Animal Assisted Interventions = huisdier ondersteunde interventies. Ik zet me samen met mijn honden en katten in voor activerend en therapeutisch contact met mensen.
De gekozen naam is makkelijk, dicht bij mezelf maar tegelijkertijd met meerdere lagen die erin verwerkt zitten; M AAI KE komt voort uit Maike en staat voor authentiek, uniek, natuurlijk werken met dieren, eenvoud met een diepere laag, puur in contact met mensen en dieren, verbinding leggen tussen mens en dier.

Bij mijn bedrijfsnaam koos ik de slogan: ‘verbinden door dieren’ omdat dit mijn passie is en omdat ik dagelijks getuige mag zijn van de fantastische effecten die huisdieren kunnen hebben op kwetsbare mensen. Wanneer mens en dier in harmonie samen komen ontstaat er een dieper contact en helende verbinding tussen beiden.

Waarom de kleuren blauw en oranje in mijn logo?
Blauw staat voor vrede en oneindigheid. Blauw kalmeert ons en brengt diepe ontspanning. Lichaam en geest komen erdoor in diepe toestand van vrede, rust, zachtheid, oprechtheid en zorgzaamheid. Blauw is in spirituele zin de kleur van communicatie, vrijheid en expressie. Dat staat symbool voor wat ik samen met mijn dieren aanbied.

De tweede kleur is een oranje aardetint. Oranje staat voor warmte, opgewektheid en vrolijkheid. Deze kleur stimuleert warmte, geluk en kracht. Spiritueel staat de kleur oranje voor harmonie, ontspanning en bevrijding van blokkades. Datgene wat ik samen met mijn dieren wil bereiken en aanbied aan kwetsbare mensen.